NOS Sport

Het moment van Eva de Goede: 'Voor het eerst met de leeuw op je borst spelen'

Door de coronacrisis trainen de meeste topsporters thuis. En dus zal hij of zij misschien vaker terugdenken aan dat ene bijzondere moment in zijn of haar carrière. Of aan een moment van een andere sporter dat inspiratie biedt.

Vandaag in deze serie: het moment van hockeyster Eva de Goede.

het moment van Eva de Goede

De Goede heeft 230 interlands op haar naam staan, won als lid van het Nederlands team twee keer olympisch goud en werd twee keer wereldkampioen. Maar de 31-jarige De Goede denkt de laatste tijd vooral terug aan een moment van bijna veertien jaar geleden.

"Mijn debuut voor het Nederlands team. Het is heel erg bijzonder als je voor het eerst, samen met de meiden waar je altijd naar opkeek, met de leeuw op je borst mag spelen", legt ze haar keuze uit. "Ik heb een waanzinnige carrière gehad en het is nog niet voorbij. Het is wel bijzonder als je daar even over nadenkt en erbij stilstaat wat je allemaal hebt bereikt, maar ik denk vooral terug aan het moment waarop het allemaal begon."

Op 2 juli 2006 startte De Goede op 17-jarige leeftijd in de basis bij een vriendschappelijk duel met India. Ze luisterde haar debuut op met een doelpunt en een assist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl