Door de coronacrisis trainen de meeste topsporters thuis. En dus zal hij of zij misschien vaker terugdenken aan dat ene bijzondere moment in zijn of haar carrière. Of aan een moment van een andere sporter dat inspiratie biedt.

Vandaag in deze serie: het moment van Fabio Jakobsen.

Het moment van Fabio Jakobsen

Hoewel de 23-jarige sprinter vorig jaar Nederlands kampioen op de weg werd en twee zeges boekte in de Vuelta, denkt hij niet aan een moment waarin hij zelf de hoofdrol speelde.

"Mijn moment is de overwinning van Niki Terpstra in de Ronde van Vlaanderen van 2018. Omdat dat afgelopen week terugkwam op tv. Het is gewoon een inspirerend moment, om zo een kroon op je carrière te zetten. En Niki is gewoon een coole gast."

"Ik heb in dat voorjaar in de Ronde van Dubai en Oman bij hem op de kamer gelegen. Los van dat hij met zichzelf bezig was, gaf hij mij ook wel een aantal tips: dat ik vooral moet blijven sprinten", zegt Jakobsen, die in 2018 samen met Terpstra bij QuickStep reed.

Ook nu er voor Jakobsen even geen wedstrijden zijn om in te sprinten, haalt hij inspiratie uit de overwinning van Terpstra. "Ik heb het geluk dat ik aan het begin van mijn carrière zit en dat er - als het goed is - nog een hele tijd achteraankomt. Niki is boven de dertig, en wint dan pas zijn allermooiste koers. Daardoor kan ik wel op de lange termijn denken."

STER reclame