Het Maurice Dufrasne stadion van Standard
NOS Voetbal

Degradatie naar amateurs dreigt voor Standard Luik na mislopen proflicentie

De licentiecommissie van de Belgische voetbalbond heeft streng geoordeeld bij het afgeven van de proflicenties voor volgend seizoen. Standard Luik, KV Oostende en Moeskroen kregen er geen en zakken zodoende af naar de amateurs. De clubs kunnen de beslissing nog wel aanvechten bij het Belgisch Arbitragehof (BAS).

Onder meer het niet uitbetalen van tekengeld aan enkele spelers ligt aan de basis van de beslissing om Standard geen licentie te geven. De tienvoudig kampioen zou nog ruim één miljoen euro moeten betalen aan acht spelers.

Daarnaast merkte de licentiecommissie een negatief nettoresultaat van ruim 14 miljoen euro op in de voorgelegde cijfers van Standard. Ook de constructie van een nieuwe vennootschap die het stadion moet overkopen van de NV Standard de Liège, doet de wenkbrauwen fronsen.

De licentiecommissie zet Standard nu terug naar de tweede amateurklasse met een puntenaftrek van drie punten. De club kan er dus nog tegen in beroep. Voor 10 mei zal het BAS een uitspraak doen in de zaak. Ook Oostende en Moeskroen zullen het besluit aanvechten.

Elf clubs

In totaal moesten elf profclubs vorige week extra toelichting geven over hun dossier bij de licentiecommissie. Er waren er zeven die de commissie niet konden overtuigen van hun levensvatbaarheid, met naast Standard, Moeskroen en Oostende uit de hoogste voetbalklasse, vier clubs van het tweede niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl