NOS Nieuws

De coronacijfers van 8 april: 2248 mensen tot nu toe overleden

Het aantal mensen dat door het coronavirus is overleden, is met 147 toegenomen, meldt het RIVM. Dat is een aanzienlijk kleinere toename dan gisteren, toen 234 sterfgevallen werden gemeld. Voor zover bekend zijn in Nederland nu 2248 mensen overleden in verband met covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt.

De recordstijging van gisteren was te verklaren uit sterfgevallen in en rond het weekend die pas later zijn gemeld. Dat effect is iedere dinsdag te zien in de cijfers, maar was dit keer bovengemiddeld groot.

De cijfers die het RIVM elke dag publiceert zijn de aantallen die het instituut gisteren en vandaag doorkreeg van de GGD's. Dat wil niet zeggen dat die mensen ook gisteren en vandaag zijn overleden. Sterker nog: in de meeste gevallen zijn de mensen eerder overleden, maar gisteren en vandaag pas gemeld aan het RIVM.

Ziekenhuisopnames

Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen is met 308 toegenomen tot 7735. Dat is iets meer dan gisteren, toen er 292 opnames werden gemeld. Ook bij de ziekenhuisopnames is een deel al eerder gebeurd, maar pas gisteren gemeld.

Er liggen volgens de laatste gegevens 2700 coronapatiënten in 'een normaal ziekenhuisbed', meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntspreiding (LCPS) vanmiddag. Dat zijn er voor het eerst 100 minder dan een dag eerder.

IC-bedden

Ook het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen nam voor het eerst sinds de start van de crisis af naar 1408; 16 minder dan een dag eerder. In totaal zijn er zo'n 1900 IC-bedden beschikbaar voor coronapatiënten in heel Nederland. Het ziet er steeds meer naar uit dat zoveel bedden niet nodig zullen zijn.

124 patiënten die op de intensive care hebben gelegen zijn volgens de laatste cijfers inmiddels hersteld; 348 zijn er overleden.

Leeftijden

De helft van de opgenomen patiënten is 70 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 81 jaar of ouder. Van alle personen die zijn opgenomen in het ziekenhuis zijn er 56 jonger dan 20 jaar. Dertig zijn in de leeftijdscategorie 0 tot 4. De jongste overledene is tussen de 25 en 29. In totaal zijn er vier mensen onder de 40 jaar overleden.

Omroep Brabant publiceerde gisteren over een andere 29-jarige man die overleden is aan covid-19. Zijn dood is nog niet in de cijfers van het RIVM opgenomen. Tot zover bekend leed deze man uit Beek en Donk niet aan andere kwalen, zoals wel gold voor de meeste andere overledenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl