NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Corona in verzorgingshuizen • Een documentaire over Parkinson

Het lijkt op veel plekken wat beter te gaan in de strijd tegen het coronavirus, maar dat is zeker nog niet overal het geval. In verzorgingshuizen lijkt de crisis op een hoogtepunt te zijn gekomen. Het coronavirus duikt daar steeds vaker op: in zo'n 900 van de 2500 instellingen zijn besmettingen geconstateerd.

Marita de Kleijne werkt zelf in een verzorgingshuis en is voorzitter van V&VN Verzorgenden. Ook in haar instelling zijn mensen besmet geraakt. In NOS Met het Oog op Morgen vertelt ze wat er gebeurt als iemand besmet raakt en hoe zij de dagen, samen met haar collega's, doorkomt.

Verder hoor je in de podcast met mooiste gesprekken van de afgelopen week filmproducent Kees Reijnink. Hij kreeg een paar jaar geleden te horen dat hij Parkinson heeft. Daarom besloot hij, samen met zijn vrouw, een documentaire te maken over zijn ziekteproces.

Ook begon deze week officieel de lente. Daarom mocht een ode aan het stralende weer niet ontbreken. Journalist en schrijver John Jansen van Galen was de gelukkige en koos voor een poëtische beschrijving van dit seizoen.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl