Het veelbesproken stuur van Mercedes in de Formule 1
NOS Sport

Formule 1 verbiedt veelbesproken stuursysteem Mercedes vanaf 2021

Het nieuwe stuursysteem waarmee het Formule 1-team van Mercedes bij de testweken in Barcelona voor veel commotie zorgde, mag vanaf 2021 niet worden gebruikt. De internationale autosportfederatie FIA is dat met de Formule 1-teams overeengekomen.

Het zogenoemde DAS, Dual Axis Steering, stelt de coureur in staat om via zijn stuur de stand van de voorwielen te veranderen. Het zou tijdwinst kunnen opleveren. Het systeem is dit seizoen vooralsnog toegestaan.

Protest

Mercedes heeft echter nog geen races met de toepassing kunnen rijden, omdat alle races dit seizoen tot nu toe zijn afgelast. Hoelang het systeem blijft toegestaan, is ongewis.

Red Bull, het team van Max Verstappen, heeft al gezegd protest aan te tekenen als Mercedes het systeem in een Formule1-weekeinde gebruikt.

De Formule 1 had aanvankelijk voor 2021 nieuwe regelgeving afgesproken, maar heeft de aanpassing van de reglementen een jaar uitgesteld. De regels blijven daardoor volgend jaar hetzelfde, alleen het gebruik van het DAS-systeem is nu verboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl