NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: corona in Afrika en de biblebelt • Herinneringen aan Max van Weezel

Afrika kreeg als laatste continent te maken met coronabesmettingen. Het aantal mensen dat besmet of ziek is, breidt zich ook daar nu uit. In Oeganda werden al drastische maatregelen genomen nog voor er ook maar één besmetting was gemeld. De scholen gingen dicht, toeristen moesten in quarantaine en het openbaar vervoer kwam stil te liggen. Maar thuiswerken is in veel Afrikaanse landen onmogelijk en het aantal IC-bedden haalt het niet bij dat in Europese landen. Westerlingen proberen massaal weg te komen.

Als je op de kaart van het RIVM kijkt waar het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente wordt bijgehouden, lijkt het wel alsof relatief veel besmettingshaarden in de zogenoemde biblebelt liggen. Komt dat misschien door de kerkdiensten die daar tot vorige maand werden gehouden?

Vorig jaar overleed journalist Max van Weezel. Zijn dochter Natascha schreef haar herinneringen aan hem op.

Vanwege de coronacrisis gaat een speciale Mahlerdag niet door, maar een gesprek over de man achter de muziek, Gustav Mahler, kan natuurlijk wel.

En u hoort actrice Julika Marijn over het dagboek van Etty Hillesum.

Onze podcasts:

De Dag: Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

De Weerman: iedere week duiken weerman Peter Kuipers Munneke en Fleur Wallenburg in een opvallend weerfenomeen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: Elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

NOS Formule 1-podcast: Amber Brantsen neemt met oud-coureur Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door.

POEN: De podcast over economisch nieuws. Verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters duiken iedere dinsdag in een ontwikkeling in de wereld van het geld. Waardoor je beter begrijpt hoe de economie werkt en wat je ermee moet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl