Rijnmond
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Rotterdam Ahoy wordt tijdelijke zorglocatie

Meerdere hallen in Rotterdam Ahoy worden deze week ingericht als tijdelijke zorglocatie voor patiënten met en zonder corona, die niet naar het ziekenhuis hoeven maar ook niet thuis kunnen blijven. "Als alles volledig bezet is, hebben we een kleine 700 plekken", zegt Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond tegen de regionale omroep Rijnmond.

De hallen worden volgebouwd met verschillende units, die vergelijkbaar zijn met ziekenhuiskamers. "Op elke kamer kunnen straks vier patiënten liggen, er komt een sanitaire voorziening en we maken een dokters- en een verplegenden-locatie. Het wordt eigenlijk een klein ziekenhuis dat we hier in korte tijd neerzetten."

De werkzaamheden in de eerste hal zijn in volle gang. Die moet in eerste instantie plaats bieden aan 88 bedden:

Ahoy gaat patiënten opvangen om ziekenhuizen te ontlasten

"We bouwen het modulair op. We bouwen vier hallen vol en als het nodig is ook de arena. We richten ook een hal in voor mensen zonder corona, zodat we dat gescheiden hebben", zegt Littooij.

Ontlasten

De tijdelijke zorglocatie is bedoeld om ziekenhuizen te ontlasten. "Ook mensen die uit het ziekenhuis komen, maar thuis nog hulp nodig hebben, kunnen we hier opvangen. We richten dit in, omdat we zien dat het nodig is. Zo zijn we maximaal voorbereid."

De werkzaamheden zijn volgens de directeur volgende week afgerond. "We verwachten dat vanaf 13 april hier de eerste patiënten kunnen liggen", legt hij uit. "Mochten er mensen zijn die willen helpen, meld je dan aan. We kunnen alle handen gebruiken op dit moment."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl