Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Einde Italiaans voetbalseizoen dreigt: 'We vrezen dat het hier gaat eindigen'

Het ziet ernaar uit dat er niet meer wordt gevoetbald in de Italiaanse competitie. Volgens Damiano Tommasi, voorzitter van de spelersvakbond AIC, gaan de clubs daar maandag over praten met de Italiaanse bond. "Na de woorden van minister Spadafora vrezen we dat het seizoen hier gaat eindigen", aldus Tommasi.

Vincenzo Spadafora, de minister van Sport, wil dat ook in april niet wordt getraind of gesport in het land dat zo zwaar is getroffen door het coronavirus.

De Serie A, de belangrijkste voetbalcompetitie van Italië, ligt al enkele weken stil. De clubs moeten nog twaalf of dertien wedstrijden spelen.

Matthijs de Ligt viert een doelpunt

Als wordt besloten dat het seizoen klaar is, heeft dat ook heel wat juridische en formele consequenties, bijvoorbeeld wat betreft de contracten van de spelers. Daar wordt maandag al over gepraat, volgens Tommasi.

90 miljoen besparing

Juventus maakte zaterdag bekend te gaan bezuinigen op de salarissen. De spelers en technische staf van Juventus leveren de komende maanden een flink deel van hun salaris in. Door het coronavirus is de club financieel getroffen en met de maatregel hoopt de clubleiding 90 miljoen euro te kunnen besparen.

"Wij zoeken, indien mogelijk, naar een gezamenlijke oplossing", aldus Tommasi. "Juventus heeft daarin een eigen keuze gemaakt, dat verraste ons niet. We wisten overal vanaf omdat hun aanvoerder Giorgio Chiellini onze adviseur is. Als de clubs en spelers er onderling uitkomen, is dat prima, dan hoeven wij niet in te grijpen."

Spadafora wil een noodfonds van 400 miljoen euro opzetten om sportclubs die in financiële problemen komen te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl