Animal Rights

Op meerdere plekken in Zuid-Holland zijn de afgelopen weken tientallen dode ganzen gevonden. In totaal gaat het om 39 dieren. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights looft een beloning van 5000 euro uit voor de tip die leidt naar de dader of daders.

De dode dieren zijn door voorbijgangers gevonden in Nieuwerkerk aan den IJssel en Reeuwijk, schrijft Omroep West. Bij een aantal ganzen is het borststuk verwijderd. Volgens Animal Rights wordt ganzenborst door sommige mensen gegeten als delicatesse.

"Bij alle vondsten zijn lichaamsdelen verwijderd en bovendien bevinden de locaties zich op slechts enkele kilometers van elkaar. Wij weten niet met zekerheid of er een link is tussen de vondsten, maar het vermoeden is er zeker", zegt Jessica Smit van Animal Rights. "Ook vorig jaar kregen wij al meldingen van gehavende en gedumpte lichamen, maar onderzoeken lopen op niets uit en daders komen hier ongestraft mee weg."

Duidelijk signaal

De organisatie wil dat er serieus naar de kwestie wordt gekeken. "Wij willen een duidelijk signaal afgeven: het onderzoek schiet tekort. Aan de levens van ganzen wordt amper waarde gehecht, maar voor ons is elk dier een individu met recht op leven."

Wie informatie kan geven wordt gevraagd zich te melden bij de stichting. Ook vraagt Animal Rights aan vinders van dierenlichamen om aangifte te doen bij de politie en de vondst te melden bij de Omgevingsdienst.

STER reclame