NOS NieuwsAangepast

Britse premier Johnson en minister Volksgezondheid hebben coronavirus

De Britse premier Boris Johnson heeft in een video op Twitter bekendgemaakt dat hij is besmet met het coronavirus. Hij heeft koorts en een hardnekkige hoest; hij omschrijft het zelf als "milde symptomen".

De 55-jarige Johnson zit thuis in isolatie, maar werkt wel door. "Dankzij de moderne technologie kan ik blijven communiceren met mijn topteam, om de strijd tegen het coronavirus aan te voeren", zegt hij op opgewekte toon.

Ook de Britse minister van Volksgezondheid is positief getest. "Gelukkig zijn mijn symptomen mild", twittert Matt Hancock. Hij zit in thuisisolatie en werkt vanuit daar.

Johnson bedankt iedereen met wie hij de afgelopen dagen te maken heeft gehad, in het bijzonder "het geweldige personeel van de NHS", de Britse gezondheidszorg. En iedereen die zich inzet om het land draaiende te houden.

Johnson sluit zijn video af met de boodschap: "Blijf thuis, bescherm de NHS en red levens.":

Boris Johnson heeft coronavirus, vooralsnog "milde symptomen"

Eergisteren was de premier nog aanwezig in het Lagerhuis voor het wekelijkse vragenuur. Ook in dagen daarvoor had Johnson veel contact met andere mensen. Het is nog onduidelijk hoeveel van zijn medewerkers en collega-politici nu in quarantaine gaan.

Koningin Elizabeth is nog altijd in goede gezondheid, bevestigt een woordvoerder van Buckingham Palace aan Britse media. De 93-jarige koningin zag Johnson op 11 maart voor het laatst.

Ook zag ze haar zoon prins Charles onlangs nog. Woensdag werd bekend dat de 71-jarige troonopvolger het coronavirus heeft. Hij maakt het goed en verblijft geïsoleerd in zijn huis in Schotland, samen met zijn vrouw Camilla. Haar testuitslag was negatief.

In het Verenigd Koninkrijk zijn nu 11.658 mensen positief getest op het coronavirus. Van hen zijn er 578 overleden. Qua dodental is het VK wereldwijd het zevende land, na Italië, Spanje, China, Iran, Frankrijk en de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl