Sven Kramer
NOS Schaatsen

Kramer verlengt contract en gaat door tot Olympische Spelen in Peking

Sven Kramer heeft zijn contract bij de schaatsploeg van Jumbo-Visma verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2022. Hij had een verbintenis tot en met 1 april van dit jaar.

De 33-jarige Kramer hield zijn toekomst de afgelopen tijd steeds open. Hij wilde het jaar voor jaar bekijken.

"We zitten nog twee jaar van de Olympische Winterspelen van Peking, dus er is nog van alles mogelijk", aldus Kramer. "Het zou fantastisch zijn om mijn carrière met een olympische gouden plak af te sluiten."

Vijfde Spelen

Sinds 2014 rijdt Kramer voor de ploeg die gecoacht wordt door Jac Orie. Daarvoor reed hij jarenlang voor de TVM-formatie.

De Spelen in Peking kunnen Kramers vijfde Spelen worden. Tot nu toe won negen olympische medailles, waarvan vier keer gouden exemplaren. Hij veroverde liefst dertig wereldtitels en elf Europese titels.

Orie is blij met de contractverlenging van Kramer, die hij sinds 2014 onder zijn hoefde heeft. "Sven is een groot kampioen en ik vind het ontzettend leuk om ook de aankomende twee seizoenen nog met hem samen te werken. Als we hem fysiek goed weten te houden, ben ik ervan overtuigd dat hij de komende jaren topprestaties kan leveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl