1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Eerste coronapatiënt bij Atalanta Bergamo: reservekeeper Sportiello

Bergamo is een van de brandhaarden in Italië als het gaat om het coronavirus. De lokale voetbalclub Atalanta Bergamo bleef vooralsnog buiten schot. Tot vandaag. Bij de Italiaanse voetbalclub is de eerste besmetting met het nieuwe virus vastgesteld. Doelman Marco Sportiello testte positief. Hij vertoont momenteel nog geen ziekteverschijnselen.

Sportiello en zijn ploeggenoten, onder wie de Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon, zijn uit voorzorg in quarantaine gegaan. "Deze afzondering zal komende vrijdag voorbij zijn", aldus de clubleiding.

Sportiello is de vijftiende drager van het gevreesde virus in de Serie A. Bergamo is in het zwaar getroffen Italië de provincie met de meeste coronabesmettingen (6.728).

Atalanta-Valencia

Volgens de burgemeester van de stad Bergamo heeft het duel in de Champions League tussen Atalanta en Valencia op 19 februari in Milaan een rol gespeeld in het hoge aantal besmettingsgevallen. "Het was heel druk in het stadion en na afloop in de horeca. Die avond was er absoluut een sterke escalatie van mensen die besmet raakten."

Sportiello zat bij dat duel op de bank. Valencia maakte vorige week bekend dat sinds de trip naar Italië ruim een derde van de spelersgroep en begeleidingsstaf positief heeft getest op het gevreesde longvirus.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl