Johannes Spors (37) is de nieuwe technisch directeur van Vitesse Vitesse

Johannes Spors is de nieuwe technisch directeur van Vitesse. De 37-jarige Duitser werkte eerder voor TSG 1899 Hoffenheim, RB Leipzig en Hamburger SV, maar begint in Arnhem aan zijn eerste klus als technisch directeur. Hij heeft een contract ondertekend tot medio 2023.

Spors groeide op in het Duitse Heidelberg en begon tijdens zijn studie Sportwetenschappen en Politicologie als video-analist bij Hoffenheim.

Na tien jaar maakte hij als hoofd scouting de overstap naar RB Leipzig. Daar werkte hij samen met onder anderen de vermaarde oud-coach en technisch directeur Ralf Rangnick.

Johannes Spors in 2013 als lid van de technische staf van Hoffenheim AFP

Van februari 2018 tot medio 2019 was Spors hoofd scouting bij Hamburger SV.

'Moderne technisch directeur'

Met Spors heeft Vitesse een 'moderne technisch directeur' binnen gehaald. "Hij is ervaren is in het toepassen van hedendaagse middelen zoals datagebruik en die zowel voetbaltechnisch als wetenschappelijk onderlegd is", aldus algemeen directeur Pascal van Wijk. "Vanzelfsprekend hebben we ook de Nederlandse markt in kaart gebracht, maar we hebben in Johannes de best passende kandidaat gevonden."

Spors is de opvolger van Marc van Hintum, die sinds het vertrek van Mohammed Allach de taken waarnam. Van Hintum keert terug in zijn rol als hoofd scouting.

STER reclame