Chauffeurs kunnen hun eten buiten ophalen bij dit raam Omroep Brabant

Op veel plekken langs de snelweg zijn chauffeurs niet meer welkom vanwege de coronacrisis, maar bij restaurant Napoleon in Hank kunnen chauffeurs wel gewoon komen eten én douchen.

"We hebben wel veel maatregelen getroffen", zegt eigenaar Ad Valk tegen Omroep Brabant. "Chauffeurs komen via een speciale deur binnen en kunnen dan hun bestelling doen bij iemand achter een plastic scherm. Vervolgens gaan ze via een andere route naar buiten om even later hun bestelling op te pikken op een tafeltje bij een zijdeur die openstaat."

De restauranteigenaar laat zien hoe dat gaat:

"We krijgen nu ook buitenlandse chauffeurs, die dagenlang niet hebben kunnen douchen of een goede warme maaltijd hebben gehad", vertelt Valk. "Op veel plekken in België en Frankrijk zijn ze niet meer welkom of alles is dicht."

Chauffeurs kunnen dus komen eten en drinken, maar Valk vraagt ze wel zoveel mogelijk hun eigen bestek mee te nemen. "Alle maaltijden gaan mee naar buiten en dan zijn we ons bestek kwijt. We hadden plastic bestek, maar daar is bijna niet meer aan te komen."

Niet alleen Napoleon is open. Wegrestaurant De Elft in Velp kondigde eerder ook aan chauffeurs juist te blijven ontvangen voor een maaltijd en een warme douche.

STER reclame