Joshua Kimmich en Leon Goretzka tijdens een interland van Duitsland ANP
Sport en corona

De Duitse internationals Leon Goretzka en Joshua Kimmich hebben één miljoen euro gedoneerd aan de campagne 'We kick Corona'. Het fonds ondersteunt de gezondheidszorg en het maatschappelijk werk in de strijd tegen de coronapandemie.

De Bayern München-speler bedankt op Twitter de beroepsgroepen "die alles geven om de situatie te beheersen" en roept de supporters op het voorbeeld van hem en zijn ploeggenoot Kimmich te volgen. "Op het veld kunnen we iedereen verslaan, maar alleen samen kunnen we van corona winnen."

De donaties zullen in eerste instantie worden gebruikt om iedereen die door het virus is getroffen te steunen en voor de aanschaf van ziekenhuisapparatuur.

We moeten in deze moeilijke tijd als profvoetballers onze verantwoordelijkheid nemen, vindt Goretzka. "Geven en elkaar helpen is wat er vandaag wordt gevraagd."

Salaris inleveren

Ook bij Borussia Mönchengladbach maken de spelers een gebaar. Zij zijn bereid de komende maanden een deel van hun salaris in te leveren, waarmee de club ongeveer een miljoen kan besparen.

De voetballers willen zo voorkomen dat de 'gewone' werknemers van de club hun salaris niet uitbetaald krijgen. De trainers en de directie hebben zich bij de actie aangesloten.

STER reclame