Walk on, walk on. With hope in your heart. And you'll never walk alone.

Om 08.45 uur klonken deze zinnen door heel Europa uit de speakers van radioluisteraars. Meer dan 180 zenders in meer dan 30 landen draaiden de klassieker You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers op hetzelfde tijdstip.

Kijk hier nog een keer mee, ook bij andere radiozenders:

You'll never walk alone op 150 radiozenders tegelijk

Het idee voor de actie komt van 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Afgelopen dinsdag kondigde hij in zijn uitzending aan dat hij met het lied mensen wil verenigen in de coronacrisis.

Na afloop belde hij met collega's van zenders zoals NPO Radio 2, Radio 10, Radio Veronica en 538 en zo ging het balletje rollen. Steeds meer zenders sloten zich aan.

Grote Europese radiostations

Het initiatief werd door heel Europa heen opgepikt. Meer dan 180 zenders deden mee. Ook radiostations zoals BBC Radio 1 in Groot-Brittannië, Radio 2 in België en grote zenders in Spanje, Slowakije en Roemenië draaiden het lied.

Ook beiaards van diverse klokkentorens in Nederland speelden het nummer. Hoogendoorn is onder de indruk van de steun: "Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Dit was echt voor iedereen. Ik kan het niet geloven."

Kippenvel en tranen

De actie maakt veel los bij luisteraars in binnen- en buitenland. Op Twitter schrijven mensen dat ze een traantje weg moesten pinken en dat ze kippenvel kregen. Ook woorden als 'magisch' en 'ontroerend' worden veel gebruikt.

"Tranen in mijn ogen. Een klein gebaar om virtueel even samen te zijn", zegt een luisteraar. Iemand anders schrijft dat het voelde als "een liedje uit een ander leven. Toen we het nog zongen bij het voetbal".

STER reclame