Bruins in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Oververmoeide minister Bruins (Medische Zorg) treedt af

Minister Bruins voor Medische Zorg heeft ontslag genomen. De VVD-minister, onder meer verantwoordelijk voor de aanpak van corona, stopt vanwege oververmoeidheid. Hij heeft met de dokter gesproken en zijn herstel blijkt langer te duren dan enkele dagen.

Gisteravond zakte Bruins tijdens het debat over de corona-aanpak plotseling in elkaar. Hij kon nog zelf vertrekken, maar maakte het debat niet af. Hij zei later op Twitter dat hij last had van een flauwte door oververmoeidheid en intensieve weken.

'Oververmoeide' minister Bruins zakt in elkaar tijdens coronadebat

Bruins was van plan vandaag weer aan de slag te gaan. Nu blijkt dat het herstel langer duurt, is dit niet meer te combineren met de zware taak die hij heeft met de corona-bestrijding.

Zijn collega De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat zijn werk nu overnemen en houdt het coronadossier, zo zeggen Haagse bronnen. Voor de rest van de portefeuille van Bruins wordt zo snel mogelijk een opvolger gezocht.

Persconferentie

Om 18.30 uur is er een persconferentie over de coronacrisis die rechtstreeks wordt uitgezonden op NPO1 en NPO Nieuws. De persconferentie is ook via deze site te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl