Een vrouw uit Rio timmert op een pan uit protest tegen president Bolsonaro
NOS Nieuws

Braziliaans pannengekletter tegen virusbeleid Bolsonaro

Met een kakofonie van potten- en pannengekletter hebben Brazilianen voor de tweede avond op rij vanaf balkons geprotesteerd tegen het coronabeleid van hun president. Bolsonaro noemde het virus vorige week nog een fantasieverhaal.

Ook brak de conservatieve president zijn quarantaine af om zich te mengen in een pro-Bolsonaro-manifestatie. Hij schudde daar langdurig handen.

De Brazilianen protesteerden vanaf hun balkon:

Potten- en pannenprotest tegen virusbeleid Brazilië

Gisteren was een vergelijkbaar protest. Maar dit was massaler, in ieder geval in de wijk van correspondent Marc Bessems, meldt hij op Twitter.

De protesten zijn onder meer te horen in de steden Sao Paulo, Rio de Janeiro en Brasilia. De deelnemers roepen "fora Bolsanaro", weg met Bolsonaro.

Aanhangers van de president maken ook een tegengeluid.

In Brazilië werd gisteren vanwege het coronavirus de noodtoestand afgekondigd. Daardoor kan de regering van Bolsonaro meer geld uittrekken voor gezondheidszorg en de economische gevolgen opvangen.

Nu in veel landen mensen binnen blijven vanwege de coronacrisis, laten ze zich horen vanuit hun raam of vanaf het balkon. In veel gevallen is dat als bedankje voor de zorgmedewerkers. Ze werden dinsdag in Nederland geëerd met een minutenlang applaus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl