John Obi Mikel
NOS Voetbal

Turkse koploper ontbindt contract Mikel drie dagen na coronastatement

Terwijl veel voetbalcompetities stilliggen vanwege het coronavirus wordt er in Turkije gewoon gevoetbald. Trabzonspor-speler John Obi Mikel is het daar niet mee eens en bracht via Instagram een statement uit. Dat is hem duur komen te staan: zijn contract is ontbonden.

"Er is meer in het leven dan voetbal", schreef de oud-speler van Chelsea drie dagen terug. "Ik voel me er niet comfortabel bij en wil niet meer spelen in deze situatie. Iedereen zou thuis met zijn familie moeten zijn."

De Nigeriaan is van mening dat het voetbalseizoen afgelast moet worden in zulke 'turbulente tijden'. Hij kreeg onder meer bijval van Galatsaray-spits Radamel Falcao en voormalig topvoetballer Didier Drogba, met wie Mikel speelde bij Chelsea.

Kort na de post van de middenvelder nam koploper Trabzonspor het in een leeg stadion op tegen concurrent Istanbul Basaksehir (1-1). Mikel, veelal basisklant, bleef negentig minuten op de bank.

Drie dagen later maakt de Turkse club in een bericht van drie regels op de website bekend dat het contract van Mikel met 'wederzijdse goedkeuring' is ontbonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl