NOS SportAangepast

Roland Garros naar september en reeks wielerklassiekers afgelast

Het ene na het andere sportevenement wordt afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus. Na het EK voetbal zijn ook het tennistoernooi van Roland Garros en de wielerklassiekers Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik aan de beurt.

Roland Garros gaat in plaats van 24 mei van start op 20 september. Dat is een week na de finale van de US Open, een van de andere vier grandslamtoernooien. In Parijs wordt op gravel gespeeld, terwijl er in New York - net als alle andere toernooien in die periode - op hardcourt gespeeld wordt.

Veel verontwaardiging

Het zorgt voor veel verontwaardiging. "Dit is gekkenwerk. Roland Garros komt met de mededeling dat het direct na de US Open wordt gespeeld, zonder enig overleg met de spelers of de ATP. We hebben niks te zeggen in onze sport", schrijft tennisser Vasek Pospisil op Twitter. Hij zit in de spelersraad van de ATP.

Rafael Nadal won Roland Garros vorig jaar voor de twaalfde keer.

2019: Nadal verslaat Thiem en pakt twaalfde titel op Roland Garros

Door de nieuwe data is Roland Garros het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Het is nog niet bekend wat er met Wimbledon gaat gebeuren, het grastoernooi dat eind juni op de rol staat. De Australian Open werd eind januari al gewonnen door Novak Djokovic.

Roger Federer komt het uitvallen van Roland Garros en eerder al Indian Wells en Miami goed uit. Hij is herstellende van een knieoperatie en zou tot aan het grasseizoen niet meer spelen.

Geen wielrennen

De wielerklassiekers Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl worden dit voorjaar niet gereden. Het is nog niet bekend of de koersen dit seizoen helemaal niet meer gereden worden of dat er naar een nieuwe datum wordt gezocht.

De Amstel Gold Race van 19 april is nog niet afgelast. Over de Nederlandse klassieker wordt deze week vergaderd.

De Ronde van Vlaanderen werd vorig jaar gewonnen door Alberto Bettiol, Parijs-Roubaix door Philippe Gilbert, Luik-Bastenaken-Luik door Jakob Fuglsang en de Waalse Pijl door Julian Alaphilippe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl