De Jong over EK vrouwenvoetbal: 'Kans groot dat het wordt verplaatst'

Een werkgroep van de Europese voetbalbond UEFA gaat bekijken of het EK voor vrouwen in 2021 ook verplaatst moet worden nu het EK voor mannen in de zomer van 2021 gespeeld zal worden.

Het Europees kampioenschap voor vrouwen staat ook gepland voor volgend jaar: van 11 juli tot en met 1 augustus in Engeland.

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, denkt dat het toernooi een jaar verplaatst wordt. "Het is het meest aannemelijk dat het vrouwentoernooi in 2022 gehouden wordt. Zeker nu er geen voetbaltoernooi is in de zomer, omdat het WK voor mannen in Qatar plaatsvindt." Dat toernooi wordt vanwege de hitte in november en december 2022 gespeeld.

Ook beslissing over andere toernooien

In de zomer van 2021 staan vooralsnog ook enkele andere voetbaltoernooien op het programma. Behalve het EK voor vrouwen zijn dat het EK onder 21, het WK voor clubteams en de finale van de Nations League. De werkgroep van de UEFA beslist later welke consequenties het verplaatsen van het EK van 2020 heeft voor deze evenementen.

De Jong verwacht dat er binnen enkele weken tot maanden duidelijkheid zal zijn. "We focussen ons nu eerst op het verloop van de competitie. Wij zullen als KNVB natuurlijk meedenken met de werkgroep van de UEFA."

Lieke Martens AFP

STER reclame