Rijen voor de coffeeshops gistermiddag in de Haagse Herenstraat na de aankondiging dat alle horeca weken dicht gaan om verspreiding van het coronavirus in te perken
NOS Nieuws

Coffeeshops mogen weer open voor afhalen

Coffeeshops mogen hun deuren weer openen voor het afhalen van softdrugs. Het kabinet heeft besloten dat voor de coffeeshops dezelfde regels gaan gelden als voor afhaalrestaurants. Die mogen klanten voorzien van eten en drinken, zolang ze die maar niet aan een tafeltje zetten.

Gistermiddag ontstond een ware run op coffeeshops, toen de mededeling kwam dat ze om 18.00 uur hun deuren moesten sluiten. Er stonden lange rijen van mensen die nog gauw hasj of wiet wilden kopen.

Straathandel

Burgemeesters drongen er vandaag bij het kabinet al op aan dat de coffeeshops toestemming zouden krijgen om hun loketten weer te openen. Ze vreesden dat de illegale straathandel in drugs weer zou opbloeien door de gedwongen sluiting. Ze vinden dus gehoor voor hun oproep.

Voor klanten van afhaalrestaurants en coffeeshops geldt wel het advies om drukte te vermijden. Ook mogen de gekochte spullen niet ter plaatse worden genuttigd.

Het kabinet kijkt nog naar de mogelijkheid om restaurants die nu geen afhaalfunctie hebben toestemming te geven om zo'n voorziening te openen. Zo kunnen ze toch nog iets verdienen tijdens de coronacrisis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl