Giannis Antetokounmpo
NOS Sport

NBA-spelers doneren aan werkloos stadionpersoneel

Het stilleggen van de Amerikaanse basketbalcompetitie in verband met het coronavirus heeft niet alleen invloed op de spelers en fans, ook het stadionpersoneel ondervindt de gevolgen. Duizenden werknemers zitten nu werkloos thuis. Om die mensen tegemoet te komen hebben meerdere NBA-spelers aangekondigd geld te doneren.

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Zion Williamson (New Orleans Pelicans) en Blake Griffin (Detroit Pistons) hebben aangegeven duizenden dollars te doneren aan het stadionpersoneel dat nu in elk geval een maand zonder inkomen zit.

Antetokounmpo en Griffin doneren elk 100.000 dollar aan de medewerkers van het stadion waarin zij normaal gesproken hun thuiswedstrijden spelen. Williamson betaalt de komende dertig dagen de salarissen van het personeel van het stadion van de Pelicans.

"Dit is groter dan basketbal. In deze moeilijke periode wil ik de mensen helpen die mijn leven, het leven van familie en van mijn teamgenoten altijd vergemakkelijken", aldus Antetokounmpo.

"Dit zijn de mensen die onze wedstrijden mogelijk maken en die een perfecte omgeving creëren voor onze fans. Met deze donatie wil ik mijn dank uitspreken voor deze fantastische mensen", liet Williamson weten op zijn Instagram-account.

Drie NBA-spelers besmet

Rudy Gobert was de eerste NBA-speler bij wie het coronavirus vastgesteld werd. De positieve test van de speler van Utah Jazz volgde enkele dagen nadat hij voor de grap alle microfoons van de journalisten had aangeraakt op een persconferentie. De Fransman heeft laten weten 500.000 dollar te doneren.

Een gedeelte daarvan gaat naar het personeel van het stadion in Salt Lake City dat nu noodgedwongen thuiszit en een gedeelte gaat naar de families die getroffen zijn door het coronavirus. Ook schenkt Gobert 100.000 dollar aan de Franse gezondheidszorg.

Inmiddels staat het aantal coronagevallen in de NBA op drie. Donovan Mitchell en Christian Wood zijn ook positief getest op het virus en zitten in quarantaine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl