NOS Voetbal

Van wc-rol hooghouden tot stofzuigen: voetballers in tijden van coronavirus

Van #StayAtHomeChallenge tot stofzuigen: voetballers in tijden van coronavirus

Op social media wint de zogeheten #StayAtHomeChallenge aan populariteit onder voetballers. Zo hebben Matthijs de Ligt en Donny van de Beek op Instagram een ludiek filmpje geplaatst om de bewustwording van het coronavirus te bevorderen.

In de filmpjes is te zien hoe de voetballers eerst hun handen wassen om vervolgens een wc-rol of voetbal hoog te houden.

En zo laat elke voetballer op zijn manier zien hoe hij de tijd doorkomt nu iedereen vooral thuis moet blijven door het coronavirus.

Zo laten Real Madrid-verdediger Sergio Ramos en Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen zien hoe ze thuis hun conditie op peil houden, heeft Bologna-verdediger Mitchell Dijks naar de stofzuiger gegrepen en zet Liverpoool-speler Alex Oxlade-Chamberlain het op een dansen met zijn vriendin.

Bekijk hieronder via Instagram de video van Sergio Ramos:

Ook voetbalclubs proberen in tijden waarin er niet wordt gespeeld op ludieke wijze op social media actief te blijven. Zo daagde Willem II het Engelse Bristol City uit voor een potje vier op een rij via Twitter.

De Tilburgers volgden het voorbeeld van Bayer Leverkusen, dat met het Engelse Hull City de online strijd aanging.

Ajax gooit het over een andere boeg en haalt herinneringen op aan de kampioenswedstrijd tegen FC Twente uit 2011, inclusief voorbeschouwing op Twitter en een herhaling op YouTube.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl