Roeiers tijdens het WK 2019 in Ottensheim
NOS Sport

Wereldroeibond schrapt alle wedstrijden: geen kwalificatiemoment Tokio

Wereldroeibond FISA heeft besloten alle internationale roeiwedstrijden tot en met mei te annuleren en niet meer in te plannen. Door het schrappen van de olympische kwalificatietoernooien in het Italiaanse Varese (27 tot en met 29 april) en het Zwitserse Luzern (17 tot en met 19 mei) zijn er geen mogelijkheden meer tot plaatsing voor de Olympische Spelen.

De roeibond is na het annuleren van de olympische kwalificatiemomenten in overleg met het Internationaal Olympisch Comité over de plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. Op 17 maart hoopt de roeibond meer duidelijkheid te hebben over het verdelen van de olympische tickets.

Naast het schrappen van de OKT-wedstrijden in Varese en Luzern is ook de derde en laatste ronde van de wereldbeker (in Luzern) definitief geschrapt. De eerste twee wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Sadaubia en Varese waren eerder deze week al van de kalender gehaald.

Geplaatste Nederlandse boten

Tien Nederlandse boten zijn al verzekerd voor een olympisch ticket. Tijdens de Wereldkampioenschappen van 2019 in het Oostenrijkse Ottensheim werden de eerste tickets voor de Spelen in Tokio verdeeld.

Ook voor de kwalificatiemomenten voor de Paralympische Spelen in maart, april en mei zullen geen doorgang vinden. Over het verplaatsen de paralympische kwalificatietoernooien geeft de FISA voor 5 april duidelijkheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl