In Londen wordt gewoon gebokst om olympische tickets

Coronavirus of niet, in Engeland wordt nog volop gesport. De voetbalwedstrijden in de Premier League zijn weliswaar afgelast, maar de badmintontop is nog actief op de All Engeland Open in Birmingham en er wordt gepoold in Bournemouth. En gebokst in Londen. Om olympische tickets nog wel.

Veel publieke belangstelling is er echter niet voor dat bokstoernooi. "De kaartjes zijn heel goedkoop", stelt een liefhebber van de sport tevreden vast. Hij is een van de weinigen die op de tribunes plaatsneemt. Er zitten vooral officials en teamgenoten van sporters.

Onder de deelnemers bevindt zich ook een flinke Nederlandse delegatie. Zij moeten aan de bak, terwijl in het overgrote deel van de sportwereld corona hét gespreksonderwerp is. "Wij zijn vooral bezig met het toernooi", vertelt Max van der Pas. "Ik maak mij er niet zo heel druk over eerlijk gezegd."

Het olympisch kwalificatietoernooi in Londen AFP

Bondscoach Hennie van Bemmel houdt daarentegen de vinger aan de pols. "We letten heel erg op het ontsmetten van de handen, we maken de tafels zelf schoon met een ontsmettingsmiddel. We proberen op alles te letten wat maar mogelijk is dat in ons eigen beheer ligt. Daarnaast gaat de organisatie in de ochtend bij de keuring en weging een temperatuurmeting doen."

Chelsey Heijnen stond in de klasse tot 60 kilogram zaterdagavond al in de ring. Ze verloor haar partij in de eerste ronde.

Nederlaag Heijnen op OKT boksen: '2024 is voor mij'

Nouchka Fontijn (-75 kg), de enige andere Nederlandse vrouw die in Londen in de ring verschijnt, komt dinsdag pas in actie. Van der Pas (-75 kg), Enrico Lacruz (-63 kg), Delano James (-69 kg) en Artjom Kasparian (-81 kg) boksen zondag en maandag.

STER reclame