Mathieu van der Poel in actie tijdens de Ronde van Vlaanderen van 2019
NOS Wielrennen

'Moeten ervan uitgaan dat Ronde van Vlaanderen dit jaar niet doorgaat'

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Ronde van Vlaanderen op 5 april doorgaat. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn alle Vlaamse wielerkoersen tot en met 3 april al geschrapt. De Vlaamse minister van Sport zei vrijdag op het Belgische Radio 1 dat hij denkt dat het onhaalbaar is om De Ronde twee dagen later wel door te laten gaan.

"Dat een heel peloton van over de hele wereld enkele dagen na die 3 april dan wel in Vlaanderen zou neerstrijken. We moeten verantwoordelijkheidszin tonen", aldus Ben Weyts.

De organisatie van de Vlaamse voorjaarsklassieker legt zich nu neer bij die uitspraak. "Wat de minister zegt, hing al wel een beetje in de lucht. We moeten realistisch zijn. Je kan niet maatregelen tot 3 april opleggen om dan op 5 april het grootste volksfeest van Vlaanderen te organiseren", zegt Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics tegen Sporza.

"We moeten ervan uitgaan dat de Ronde dit jaar niet zal doorgaan. Als je dit bericht van de minister gehoord hebt, dan lijkt dat onomkeerbaar."

Na het weekend overleg

Na het weekend is er overleg met de autoriteiten, heeft Van Den Spiegel laten weten. Daaruit zal zeer waarschijnlijk het besluit komen de koers definitief af te gelasten.

Volgens de organisatie is het de bedoeling dat er een andere datum wordt gezocht voor de Ronde van Vlaanderen, die in 1918 voor het laatst niet verreden werd.

Geschrapte Vlaamse wielerkoersen

Nokere Koerse 18 maart
Bredene Koksijde Classic 20 maart
Driedaagse Brugge-De Panne 25 maart
E3 BinckBank Classic 27 maart
Gent-Wevelgem 29 maart
Dwars door Vlaanderen 3 april

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl