NOS SportAangepast

Biatlongrootheid Fourcade zet in stijl punt achter loopbaan

Biatlongrootheid Martin Fourcade stopt na imposante loopbaan

De Franse biatleet Martin Fourcade heeft zaterdag in stijl een punt achter zijn carrière gezet: hij won zijn laatste wereldbekerwedstrijd in het Finse Kontiolahti. De 31-jarige Fransman, die vijf olympische titels veroverde, zegt dat het tijd wordt voor een andere loopbaan.

Naast de olympische titels in 2014 op de achtervolging en individueel en in 2018 op de achtervolging, de massastart en de gemengde estafette, veroverde hij dertien wereldtitels. Hij is ook de eerste biatleet die zeven keer op rij winnaar werd van de wereldbeker algemeen. Zijn achtste liep hij zaterdag net mis. De Noor Johannes Thingnes Bø werd vierde in Finland en hield daardoor Fourcade twee punten achter zich.

Op de erelijst van Fourcade prijken 79 wereldbekeroverwinningen. Alleen de Noor Ole Einar Bjørndalen was succesvoller in de wereldbeker: hij kwam op 94 zeges uit.

Biatlete Kaisa Mäkäräinen kondigde zaterdag ook aan haar carrière te beëindigen. De 37-jarige Finse won drie keer de wereldbeker algemeen en werd in 2011 wereldkampioene op de achtervolging.

"Op deze plek heb ik in 2003 mijn eerste training gehad en nu beëindig ik hier mijn loopbaan", aldus Mäkäräinen na de race die vanwege het coronavirus werd afgewerkt zonder fans.

Mäkäräinen won ook nog WK-zilver en vier keer brons op de wereldkampioenschappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl