Epke Zonderland
NOS Sport

Zonderland bereikt finale wereldbekerwedstrijd Bakoe

Epke Zonderland heeft zich bij de wereldbekerwedstrijd in Bakoe geplaatst voor de finale aan de rekstok. De Fries kwam vrijdagmorgen in de kwalificaties tot een score van 14.233 punten, waarmee hij de tweede score neerzette.

Alleen de Turk Umit Samiloglu liet een betere oefening (14.266) zien. De Rus Alexy Rostov kwam tot eenzelfde puntentotaal als Zonderland en de Australiër Tyson Bull noteerde de vierde score (14.100) van de dag. Zondag staat de finale gepland.

Zonderland is de enige Nederlandse turner die in Azerbeidzjan in actie komt. De rest van de Nederlandse ploeg nam vrijdag het vliegtuig terug naar huis, nadat bij een Spaanse turner symptomen van het coronavirus waren geconstateerd. Uit vrees om in Bakoe in quarantaine te worden geplaatst, besloot de Oranje-delegatie daarop terug te keren naar Nederland.

Positie in klassement verstevigen

Zonderland heeft ervoor gekozen toch in Bakoe te turnen omdat hij op die manier zijn positie in het wereldbekerklassement denkt te kunnen verstevigen. Weliswaar heeft de Fries al drie wereldbekerzeges achter zijn naam staan en heeft zijn enige mogelijke concurrent, de Japanner Hidetaka Miyachi, laten weten geen poging meer te doen het olympisch ticket te bemachtigen, toch wil Zonderland het zekere voor het onzekere nemen.

De winnaar van het wereldbekerklassement per toestel plaatst zich automatisch voor de Olympische Spelen later dit jaar in Tokio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl