Chelsea-speler Callum Hudson-Odoi is positief getest op het coronavirus
NOS Voetbal

Premier League ligt tot 3 april stil wegens coronavirus

Er gaat een streep door de Premier League-wedstrijden tot 3 april. De wedstrijden van Arsenal waren eerder al afgelast vanwege het nieuwe coronavirus. Ook in de lagere Engelse divisies wordt in deze periode niet gevoetbald.

Donderdag werd bekend dat Arsenal-coach Mikel Arteta positief is getest op het nieuwe coronavirus. Het trainingscomplex werd gesloten en het gehele eerste elftal en de staf zijn uit voorzorg in quarantaine geeplaats.

Als reactie op de recente ontwikkelingen werd besloten vrijdagochtend een spoedoverleg te plannen met alle clubs uit de Engelse competitie.

Ook Chelsea en Everton in quarantaine

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er nog een coronabesmetting bij van een Premier League-speler. Callum Hudson-Odoi van Chelsea testte positief. Ook Chelsea liet vervolgens weten het hele eerste elftal, de coachingsstaf en een aantal stafmedewerkers in zelf-isolatie te plaatsen.

Het hele eerste elftal en de begeleidingsstaf van Everton, waar onder anderen Nederlandse keeper Maarten Stekelenburg onder contract staat, zit uit voorzorg ook in quarantaine. Een selectiespeler had symptomen die passen bij het coronavirus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl