Odion Ighalo viert zijn fraaie goal tegen LASK

Eclatante zege Manchester United bij AZ-bedwinger LASK Linz

In een troosteloos decor, zonder toeschouwers, heeft Manchester United een enorme stap gezet richting de kwartfinales van de Europa League. Bij LASK Linz werd met 5-0 gewonnen.

De Oostenrijkers, eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV en recentelijk AZ, konden nauwelijks een vuist maken tegen Manchester United.

Fraai

Na bijna een halfuur opende Odion Ighalo de score op fraaie wijze. Eerder lieten de Nigeriaan, Juan Mata en Daniel James kansen liggen.

In de tweede helft wist James wel doel te treffen. In de slotfase maakten Mata, Mason Greenwood en Andreas Pereira het feest helemaal compleet.

Tahith Chong, die begin deze week zijn contract verlengde, viel twintig minuten voor tijd in bij Manchester United en nam de assist bij de 4-0 voor zijn rekening.

Vreugde bij Basel na de 0-1 van Campo

FC Basel deed eveneens uitstekende zaken door met 3-0 te winnen bij Eintracht Frankfurt. Net als in Linz waren er wegens het coronavirus geen toeschouwers aanwezig in Duitsland.

Voor rust schoot Samuele Campo een vrije trap schitterend binnen en na rust stiftte invaller Kevin Bua de bal over doelman Kevin Trapp heen het doel in. Fabian Frei zorgde vlak voor tijd voor de derde Zwitserse goal. De return vindt volgende week ook in Frankfurt plaats.

Penalty

Istanbul Basaksehir kon in het thuisduel met FC Kopenhagen wel rekenen op steun van supporters. Enkele minuten voor het einde benutte Edin Visca een strafschop: 1-0. Eljero Elia ontbrak bij de Turken wegens contractperikelen.

Later vanavond staan de duels Olympiakos-Wolverhampton Wanderers, Rangers FC-Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg-Sjachtar Donetsk op het programma.