Teleurstelling bij Novak Djokovic
NOS Sport

ATP schrapt komende zes weken alle tennistoernooien

Alle ATP-tennistoernooien zijn de komende zes weken van de kalender gehaald in verband met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Dat heeft de bond voor professionele tennissers ATP bekendgemaakt.

Het tennistoernooi van Indian Wells was al afgelast. Er is voorlopig ook een streep gezet door de toernooien van Houston, Marrakech, Monte Carlo, Barcelona en Boedapest. De opschorting geldt ook voor de toernooien in het challengercircuit.

De WTA, de vrouwelijke evenknie van de ATP, heeft zich nog niet uitgelaten over extra maatregelen in verband met het coronavirus.

Miami geschrapt

Eerder op de dag werd al bekend dat het mannen- én vrouwentoernooi van Miami, dat over anderhalve week zou beginnen, is afgelast. Kiki Bertens zou haar opwachting maken in Miami. De nummer 7 van de wereld verblijft nog in de Verenigde Staten. Ze zou daar deelnemen aan het toernooi van Indian Wells dat begin deze week werd geschrapt.

Zoals het er nu uitziet, wordt er pas na 27 april weer getennist. "Dit besluit is niet lichtvaardig genomen en betekent een groot verlies voor onze toernooien, spelers en fans", zegt ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi. "Maar we zijn ervan overtuigd dat dit nodig is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl