NOS NieuwsAangepast

Twitteraar van 17 nog twee weken vast

De Rotterdamse jongen die twitterde dat hij de schietpartij in Alphen aan den Rijn wilde herhalen, blijft nog zeker twee weken vastzitten. Hij moet op 14 juni voor de rechter komen. De jongen van 17 schreef in een bericht op Twitter dat hij de schietpartij in Alphen wilde overtreffen in de Rotterdamse wijk Hoogvliet. Hij werd opgepakt na een tip.

Een eveneens 17-jarige jongen uit Leiden die gisteren via Twitter een schietpartij aankondigde in een supermarkt, wordt donderdag voorgeleid.

De politie neemt de dreigementen serieus. "Ziekelijke grappen die we als politie meer dan serieus nemen", zegt korpschef Jan Stikvoort. "Mensen die zoiets roepen of twitteren kunnen er op rekenen dat ze door politie en OM aangepakt worden." Het verzenden van dreigtweets is hetzelfde als iemand bedreigen en daarom strafbaar.

Verbale dreigementen

In Leiden hield de politie maandagmiddag een man van 29 aan die dreigde met een herhaling van het schietincident in Alphen aan den Rijn.

Verder hield de politie in Katwijk een 49-jarige man aan die op het gemeentehuis riep dat hij kon begrijpen dat "mensen met een mitrailleur langs komen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl