Kilde is de winnaar van het WB-algemeen klassement
NOS Sport

Laatste wereldbeker skiën afgelast, Kilde pakt eindzege

Het seizoen voor de alpineskiërs zit erop. De wereldbeker in het Sloveense Kranjska Gora is afgelast wegens het coronavirus, waardoor de overwinning in het algemeen klassement naar de huidige leider Aleksander Aamodt Kilde gaat.

De Noor eindige dit seizoen zeven keer op het podium in een wereldbekerwedstrijd, waarvan hij een keer op de hoogste trede mocht plaatsnemen. Na de afgelopen wereldbeker in Kvitfjell vreesde Kilde nog zijn koppositie kwijt te raken aan de Fransman Alexis Pinturault, vanwege de kleine voorsprong van 54 punten.

Door de afgelasting is Kilde de opvolger van Marcel Hirscher, die de laatste acht jaar het klassement won. De Oostenrijker hing vorig jaar op 30-jarige leeftijd zijn ski's aan de wilgen.

Ook de eindstand in de wereldbeker slalom en reuzenslalom zijn bekend. Beide werden door Kildes landgenoot Henrik Kristoffersen gewonnen. Kristoffersen eindigde ook in het algemeen klassement op het podium. Achter Kilde en Pinturault pakte hij het brons.

Ook vrouwen klaar

Woensdag werd al bekend dat het seizoen voor de vrouwen klaar is. De wereldbekerwedstrijden die deze week in Are plaats zouden vinden, werden wegens de uitbraak van het coronavirus afgelast. Daardoor werd de Italiaanse skiester Federica Brignone uitgeroepen tot winnares van het algemeen klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl