Het Waterschap Limburg plaatst 180 big bags langs de oever
NOS Nieuws

Zandzakken naast rivier de Roer vanwege hoogwater Limburg

Het Waterschap Limburg heeft grote zandzakken geplaatst bij Vlodrop vanwege hoogwater in de Roer. Om een kasteel naast de rivier te beschermen zijn gisteren 180 big bags neergezet.

Normaal gesproken heeft de Roer een waterafvoer van maximaal 100 kubieke meter per seconde, nu liep dat op tot 120 kubieke meter water per seconde. Het hoogste punt is inmiddels bereikt, de komende uren zakt het water weer. Het hoge water wordt veroorzaakt door neerslag in de Ardennen en Duitsland.

Een aantal fietstunnels en straten in de directe omgeving van de rivier zijn afgezet. "Het is allemaal conform het draaiboek", zegt een woordvoerder van het waterschap. "Vorig jaar om dezelfde tijd is het ook gebeurd. Het is een terugkerend iets."

Er zijn in Vlodrop geen aanvullende maatregelen nodig. Ook is er op dit moment geen overstromingsgevaar bij andere punten in de Roer of andere rivieren in Limburg.

Het waterschap plaatst grote zandzakken langs de oevers:

180 grote zandzakken geplaatst aan de oever van de Roer

Vanwege hoogwater heeft Rijkswaterstaat bij Kampen de opblaasbare dam Ramspol gesloten. Op die manier wordt het achterland beschermd tegen water uit het IJsselmeer. Het is de tweede keer in drie weken dat dit gebeurt.

Sinds zondag is in de Nederrijn het stuw- en sluiscomplex dicht bij het Gelderse Driel. De verwachting is dat de stremming voor de schepen daar zeven tot tien dagen kan duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl