Spelers en reservespelers van Atlético vieren de winst uitbundig op Anfield Road

Atlético gooit titelhouder Liverpool uit Europa na zinderende verlenging

Atlético Madrid heeft zich na een doelpuntrijke verlenging ten koste van Liverpool geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg won in Liverpool met 3-2, nadat het in Madrid ook al met 1-0 had gewonnen.

In de verlenging werd het 2-0 voor Liverpool, maar na een blunder van doelman Adrián kregen de Reds het duel niet meer onder controle en sloeg Atlético genadeloos toe.

Bekijk hieronder een fotoserie van het meeslepende duel.

• AFP
    De teleurstelling is groot bij Virgil van Dijk
    Alvaro Morata deelt Liverpool de genadeklap uit met de 2-3
    Het is niet de dag van Liverpool-doelman Adrián
    Georginio Wijnaldum maakt de 1-0 voor Liverpool
    Atlético-trainer Diego Simeone leeft zoals gewoonlijk weer heel erg mee langs de kant

Dat er een verlenging noodzakelijk was, had Liverpool vooral aan zichzelf te wijten. Na 90 minuten had de titelhouder twaalf schoten op doel, tegen vier van Atlético. Toch stond er slechts 1-0 op het scorebord.

Liverpool leek dit seizoen lange tijd nagenoeg onverslaanbaar, totdat de afgelopen weken opeens werd verloren van Atlético (heenwedstrijd Champions League), degradatiekandiaat Watford (Premier League) en Chelsea (FA Cup). Woensdagavond draaide de Liverpool-motor weer op volle toeren.

Wijnaldum kopt raak

Wijnaldum zette de koploper van de Premier League weliswaar vlak voor rust met een kopbal op voorsprong, maar daarna slaagde het onvermoeibaar aanvallende Liverpool er maar niet in om de uitstekende keepende Jan Oblak nogmaals te passeren.

Georginio Wijnaldum na het maken van de 1-0

In de slotseconden sloeg Liverpool de schrik om het hart. Saúl kopte uit een vrije trap raak en Atlético-trainer Diego Simeone rende al feestvierend het veld op, totdat de vlag van de grensrechter duidelijk maakte dat het doelpunt wegens buitenspel niet zou tellen.

Firmino lijkt matchwinner

In de verlenging kreeg Liverpool dan al snel waar het gezien het overwicht aanspraak op mocht maken. Roberto Firmino tikte de rebound binnen, nadat zijn eerste poging op de paal was beland.

Lang duurde de feestvreugde op Anfield niet. Liverpool-doelman Adrián, die de geblesseerde eerste keeper Alisson Becker verving, leverde de bal in bij Joao Felix. De Portugees gaf mee aan invaller Marcos Llorente, die het fraai afrondde in de verre hoek.

Daarmee stond Atlético over twee wedstrijden op 2-2 én had het een belangrijk uitdoelpunt in handen.

Liverpool moest weer op zoek naar een treffer, maar opnieuw bleek Llorente minder kansen nodig te hebben dan de thuisploeg. Na een mooie rush van Álvara Morata, schoot Llorente Atlético vanaf de rand strafschopgebied naar 2-2.

Daarmee had Liverpool twee doelpunten nodig. De ploeg bleef op kenmerkende wijze de aanval zoeken, maar een comeback zat er niet meer in.

Wel werd het feest voor de Spanjaarden nog wat groter, toen Morata in de slotminuut ook nog de derde voor Atlético maakte. Trainer Simeone vierde de laatste goal uitbundig voor het uitvak met de eigen fans.