Agenten overmeesteren de 18-jarige verdachte Omroep West

Een 18-jarige is vanmorgen aangehouden omdat hij op een middelbare school in Waddinxveen een meisje had bedreigd. Een medewerker van de school waarschuwde de politie omdat de jongen de school was binnengedrongen. Hij zou op zoek zijn naar zijn ex-vriendin.

De politie meldt dat de man volgens de medewerker van het Coenecoop College ook in het bezit zou zijn van een mogelijke molotovcocktail. "De jongen kwam via een raam in een lokaal de school binnen", verklaarde een leerling tegen Omroep West.

Bekijk hier beelden van de aanhouding:

18-jarige jongen op school in Waddinxveen aangehouden na bedreiging ex

"Alle deuren waren op slot, omdat die jongen eerder ook al binnen was gekomen." Volgens de scholiere zou er enige paniek zijn geweest: "In onze mediatheek schreeuwde hij dat hij alles in de fik wilde steken."

Conciërge

De leerling zei tegen de regionale omroep dat de conciërge de jongen het gebouw heeft uitgewerkt. Hij is direct aangehouden door de politie. De mogelijke molotovcocktail is gevonden in de struiken en wordt onderzocht.

De school heeft de ouders van leerlingen per mail ingelicht over het incident. "Een persoon van buitenaf (geen direct betrokkene bij de school) is de school binnengegaan en heeft zich agressief opgesteld en bedreigingen tegen de school geuit", staat in de mail van de rector. "Er is geen geweld tegen personen geweest en de bedreigingen zijn ook niet uitgevoerd."

Via de politie is slachtofferhulp toegezegd, aldus Omroep West. Voor ouders wordt een bijeenkomst georganiseerd.

STER reclame