Josip Ilicic nadat hij met zijn vier goals is uitgeroepen tot man van de wedstrijd
NOS Voetbal

Ilicic met vier treffers grote man bij Atalanta in spookduel met Valencia

Met Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens aan de aftrap is Atalanta Bergamo erin geslaagd om de laatste acht in de Champions League te bereiken. In en tegen Valencia werd met 4-3 gewonnen.

Grote man aan de kant van de Italianen, die de heenwedstrijd met 4-1 wonnen, was Josip Ilicic. De Sloveen maakte alle vier de goals, waarvan twee uit een strafschop.

Zonder publiek

Voor het eerst in de knock-outfase van het miljardenbal (sinds 1992/93) werd een ontmoeting zonder publiek afgewerkt. Dat had alles te maken met het coronavirus, dat ook de voetbalwereld op zijn kop aan het zetten is.

Valencia kreeg bij aankomst buiten het stadion nog wel een hartverwarmende ontvangst van duizenden fans, maar moest vervolgens op eigen kracht het schier onmogelijke karwei bewerkstelligen.

Leeg stadion van Valencia

Na slechts drie minuten kreeg het al een klap te verwerken. Mouctar Diakhaby vloerde Ilicic, die de toegekende penalty achter Jasper Cillessen schoot.

Kevin Gameiro trok de stand na ruim twintig minuten spelen gelijk. Vlak voor rust sloeg Ilicic opnieuw toe vanaf de stip, na hands van Diakhaby. De Roon viel kort daarna uit met een oogblessure.

Na de pauze kopte Gameiro de 2-2 binnen en zorgde Ferran Torres voor de voorsprong. Valencia hoopte op een wonder, maar dat kwam er niet. Weer Ilicic bepaalde met twee treffers de eindstand op 3-4.

Via Twitter riep Atalanta de fans op om niet de straat op te gaan voor een feestje. De club vraagt de aanhangers ook af te zien van een massale ontvangst van de spelers op de luchthaven of het trainingscomplex.

De autoriteiten in Italië hebben iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. In het land zijn al meer dan 10.000 mensen besmet met het coronavirus, het aantal overleden patiënten staat op 631.

Bergamo ligt in de zwaar getroffen regio Lombardije. De Italiaanse voetbalcompetitie Serie A is zeker tot begin april stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl