De politie is vooral druk met de demonstraties in het land
NOS Nieuws

Miljoenenbuit bij overval op luchthaven Chili

Bij een overval op een geldwagen op de luchthaven van de Chileense hoofdstad Santiago is 14 miljoen dollar en een miljoen euro buitgemaakt. De daders zijn nog niet gepakt, maar volgens de politie hebben ze wel veel sporen achtergelaten.

Zeven tot tien gewapende mannen reden met twee auto's de vrachtafdeling van het vliegveld binnen en bestormden daar de geldwagen. Bij de overval zijn twee veiligheidsmedewerkers gewond geraakt.

De geldwagen was vlak voor de overval geladen met geld dat was aangekomen uit het buitenland. Volgens de politie moeten de overvallers hulp van binnenuit hebben gekregen.

Al eerder overval

Zes jaar geleden was er ook een geldoverval op het vliegveld van Santiago. Toen werd tien miljoen dollar buitgemaakt. De daders werden opgepakt, maar het meeste geld was verdwenen. De overval van afgelopen nacht wordt vanwege de grote buit door Chileense media al "de overval van de eeuw" genoemd.

Criminelen hebben de laatste tijd vaker toegeslagen op en rond het vliegveld van de Chileense hoofdstad. De beveiliging zou daar niet meer op orde zijn, omdat veel politieagenten worden ingezet bij het beteugelen van de aanhoudende demonstraties in Chili. De bevolking protesteert tegen sociale ongelijkheid en de hoge kosten voor levensonderhoud.

De Chileense regering heeft een paar miljard euro in de economie gepompt om de rust terug te brengen, maar dat heeft nog niet veel geholpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl