President Xi sprak vorige maand met de lokale bevolking in Peking na de uitbraak van het coronavirus
NOS NieuwsAangepast

Chinese president bezoekt corona-epicentrum Wuhan voor het eerst

De Chinese president Xi Jinping is voor het eerst op bezoek in de stad Wuhan sinds het coronavirus in december daar voor het eerst opdook. De miljoenenstad is nog altijd in quarantaine.

Xi zal onder meer een bezoek brengen aan ziekenhuizen en daar spreken met onder anderen patiënten en personeel. Volgens correspondent Sjoerd den Daas wil Xi met het bezoek vooral laten zien dat China de epidemie onder controle heeft. Hij noemt het bezoek daarom een belangrijk signaal. Eerder liet premier Li Keqiang, die het coronacrisisteam aanstuurt, zich al wel zien in Wuhan.

Een maand geleden inspecteerde de president in Peking plekken waar geprobeerd werd het virus te bestrijden. Het ging om een kort bezoek en het was toen zijn eerste openbare buitentrip sinds de corona-uitbraak.

Opnieuw minder besmettingen

Vannacht hebben de Chinese autoriteiten bekendgemaakt dat het aantal mensen bij wie gisteren het coronavirus is vastgesteld, opnieuw lager is dan de dag ervoor.

Gisteren kwamen er 19 gevallen bij terwijl het er zondag nog veertig waren; een van de laagste aantallen van de afgelopen weken. Het totale aantal ziektegevallen komt daarmee op 80.754. Het is de derde dag op rij dat er geen nieuwe lokale besmettingen zijn met het coronavirus buiten de provincie Hubei, het epicentrum van de virusuitbraak.

Ook het aantal doden in China daalt. Zondag overleden 22 mensen aan het virus, gisteren waren het er 17. Alle nieuwe dodelijke slachtoffers kwamen uit Wuhan. In totaal zijn nu 3136 overleden in China.

Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn er 35 nieuwe gevallen van het virus bij gekomen; het laagste aantal in elf dagen tijd. In totaal zijn daar ruim 7500 mensen besmet.

Mongolië heeft ondertussen zijn eerste corona-besmetting bekendgemaakt. Het gaat om een Fransman die in het Aziatische land werkt.

Marokko

Duizenden kilometers verderop in Marokko heeft de premier bekendgemaakt dat alle vluchten van en naar Italië worden gestaakt vanwege de corona-uitbraak daar. In Marokko is bij twee mensen het coronavirus geconstateerd.

In de VS zijn de eerste passagiers van het cruiseschip Grand Princess van boord gehaald. Op het schip is bij 21 personen het coronavirus vastgesteld. Het schip lag voor de kust van San Francisco. De passagiers gaan in de haven van Oakland van boord. Zij worden verder in isolatie verzorgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl