NOS VoetbalAangepast

Italiaanse regering schrapt alle sport tot en met 3 april

Premier Conte: 'Geen reden om sportwedstrijden door te laten gaan'

De Italiaanse regering heeft besloten alle sport op alle niveaus in het hele land tot en met 3 april stil te leggen vanwege het coronavirus. Dat heeft premier Giuseppe Conte bekendgemaakt. Het besluit is onderdeel van een groter pakket maatregelen dat de Italiaanse regering heeft afgekondigd in een poging verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Eerder had het Italiaans olympisch comité CONI bij monde van voorzitter Giovanni Malagó al voorgesteld alle sportactiviteiten voor een maand stil te leggen. Aansluitend voerde Malagó overleg met premier Conte en minister van Sport Vincenzo Spadafora.

Conte stelt met nadruk dat ook de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie, de Serie A, onder het besluit valt. "Het spijt me om alle voetbalfans te moeten teleurstellen, maar we hebben geen andere keus. Alle onderwijsinstellingen, alle culturele instellingen, alle sportactivititeiten, op alle niveaus, van laag tot hoog, moeten hieraan gehoor geven. Het is onze taak om in te grijpen als de situatie daarom vraagt", zei Conte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl