NOS NieuwsAangepast

Staatsbezoek van koning aan Indonesië versoberd na zwaar bootongeluk

Bij een ongeluk met twee boten ter voorbereiding op een bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Indonesische provincie Kalimantan zijn ten minste twee mensen omgekomen. Er wordt nog een aantal mensen vermist. Het ongeluk gebeurde in een van de nationale parken in Midden-Kalimantan.

Een medewerker van de Nederlandse ambassade die ook aan boord was, raakte lichtgewond. Het staatsbezoek van het koninklijk paar aan Indonesië begint morgen; ze gaan donderdag naar Kalimantan, zo is de bedoeling.

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat het programma van het staatsbezoek wordt versoberd. Wat er verandert, wordt in de loop van morgen bekend. Op het programma staat nu nog een rondleiding langs projecten voor waterbeheer en herbebossing. Die moeten bijdragen aan behoud van de leefomgeving van orang-oetans.

De koning en koningin laten weten intens mee te leven met de nabestaanden van de slachtoffers en met de gewonden. Ze hebben hun condoleances overgebracht aan president Widodo van Indonesië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl