Familieleden van gevangenen komen verhaal halen in Modena
NOS NieuwsAangepast

Zes doden bij gevangenisopstanden Italië om maatregelen coronavirus

In Italië zijn bij een opstand in een gevangenis in Modena zes mensen om het leven gekomen. Bij een andere rel in een gevangenis in Pavia werden twee cipiers gegijzeld. De politie deed er een inval en maakte een einde aan die gijzelingsactie.

Modena en Pavia liggen allebei ten zuiden van Milaan, in het gebied dat min of meer op slot zit door de uitbraak van het coronavirus in Italië. De grote maatschappelijke onrust daarover heeft ook de gevangenissen bereikt: gevangenen mogen de komende weken geen familieleden meer ontvangen en alleen nog telefonisch of via internet met de buitenwereld communiceren.

Dat heeft tot rellen geleid in meer dan twintig cellencomplexen in het hele land, ook in andere regio's zoals in Napels en Frosinone, in Midden-Italië. Op sommige plekken wisten gevangenen te ontsnappen. De gevangenissen zitten overvol en de sfeer is er gespannen, doordat de Italiaanse justitie overbelast is en juridische procedures vaak eindeloos duren.

Bekijk hier beelden van de onrust bij verschillende gevangenissen:

Spanningen in Italiaanse gevangenissen om coronavirus

De gevangenen in Modena braken in de chaos in in het ziekenhuis van de gevangenis, waar ze methadon buitmaakten. Ze kwamen om het leven doordat ze een overdosis namen.

In Italië zijn 366 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Volgens officiële cijfers zijn bijna 7400 mensen in het land ermee besmet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl