Kiki Bertens in Indian Wells
NOS Sport

Ook groot tennistoernooi Indian Wells gecanceld door coronavirus; Bertens naar huis

Het mastertoernooi van Indian Wells - buiten de vier grandslams het meest prestigieuze evenement binnen de tennissport - gaat niet door vanwege het coronavirus. In de omgeving van het tennispark in Californië is iemand besmet geraakt.

Het is het grootste Amerikaase sportevenement tot nu toe dat is afgelast vanwege het coronavirus. De eerste wedstrijden zouden woensdag gespeeld worden in Indian Wells en daarmee de start van het mastersseizoen hebben ingeluid.

Topspelers moeten afwachten

"We zijn hier nog en kijken wat we nu moeten doen", liet Rafael Nadal op Twitter weten. De meeste spelers en speelsters waren al een paar dagen in Indian Wells om te trainen. Ook Kiki Bertens zou meedoen.

Directeur en oud-speler Tommy Haas gaat kijken of het toernooi, dat anderhalve week duurt, op een ander moment kan worden ingehaald. "We zijn erg teleurgesteld, maar gezondheid en veiligheid is veel belangrijker", aldus de Duitser.

Er werd nog geopperd om het toernooi zonder publiek af te werken, maar dat werd geweigerd door de organisatie.

Kans is aannemelijk dat ook Miami niet doorgaat.

Elise Tamaëla, de coach van Kiki Bertens

Bertens vliegt nu terug naar Nederland om daar de ontwikkelingen af te wachten met betrekking tot het doorgaan van het toernooi in Miami, dat op dinsdag 24 maart start.

"De kans is aannemelijk dat dat toernooi ook niet doorgaat", reageert Elise Tamaëla, de coach van Bertens. "Het is erg jammer en bizar, maar er was geen mogelijkheid dit toernooi (Indian Wells, red.) door te laten gaan."

"Ze wilden het nog zonder toeschouwers gaan proberen, maar door de afgekondigde noodtoestand mocht dit niet van de provincie. We kunnen er niet zoveel mee en wachten de verdere beslissingen af. Er is nog een hoop onduidelijkheid."

'Sunshine Double'

Het toernooi van Indian Wells en het Miami Open vormen samen de 'Sunshine Double'. De twee masterstoernooien worden na elkaar gespeeld en zijn populair bij de spelers vanwege het goede klimaat en uitstekende faciliteiten. Het is onduidelijk of het toernooi in Miami op 25 maart wel van start kan gaan.

Indian Wells trok in 2019 ruim 475.000 toeschouwers. Het 'vijfde grandslam' heeft zeventien miljoen dollar aan prijzengeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl