De Amerikaanse senator Cruz zit in quarantaine, na contact met een coronapatiënt
NOS NieuwsAangepast

Coronavirus nu ook in Albanië, weer minder besmettingen in China

Het coronavirus is ook in Albanië opgedoken. Bij een vader en zijn zoon is het virus geconstateerd nadat ze waren teruggekomen uit Italië. Volgens de autoriteiten gaat het naar omstandigheden goed met de twee en zijn ze in quarantaine geplaatst. Albanië was een van de laatste Europese landen waar het virus nog niet was geconstateerd.

Wereldwijd is officieel bij 110.000 mensen het coronavirus geconstateerd. In China zijn verreweg de meeste besmettingen: 80.000. Het aantal mensen bij wie daar gisteren het coronavirus is vastgesteld, is lager dan een dag eerder. Het gaat om veertig mensen, tegenover 44 zaterdag. Er zijn in China 22 nieuwe doden gevallen door het longvirus, dat zijn er vijf minder dan een dag eerder.

In Nederland stond het aantal besmettingen dit weekend op 264. In totaal zijn er in Nederland drie mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

Amerikaanse senator in quarantaine

Intussen zit in de VS senator en oud-presidentskandidaat Ted Cruz thuis in quarantaine. Dat is gebeurd nadat hij op een conferentie handen had geschud met een bezoeker die later besmet bleek te zijn met het coronavirus. Op Twitter schrijft Cruz dat hij geen symptomen van corona vertoont en dat hij zich goed voelt.

Op de conferentie waren ook president Donald Trump en vicepresident Mike Pence aanwezig. Zij hebben naar eigen zeggen geen contact gehad met de besmette persoon.

Het tennistoernooi van Indian Wells is door de organisatie afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. In de regio in de Amerikaanse staat Californië waar Indian Wells ligt is de noodtoestand uitgeroepen wegens het longvirus. Onder anderen Novak Djokovic, Roger Federer en Serena Williams zouden daar in actie komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl