Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - RKC Waalwijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Heracles staat na een doelpuntrijke overwinning steviger in het linkerrijtje. Tegen RKC maakte de ploeg uit Almelo het zichzelf mede door een aantal grote missers onnodig moeilijk: 4-2.

De hekkensluiter uit Waalwijk stond na een halfuur nog verrassend op 0-2. Die voorsprong, en daarmee de kans om nog een serieuze eindsprint tegen degradatie in te zetten, werd echter kinderlijk verspeeld.

Heracles bood de bezoekers in eerste instantie alle gelegenheid om te stunten. Eerst reikte Cyriel Dessers de Waalwijkers de helpende hand door een penalty op de buitenkant van de paal te schieten, al stond die misser in schril contrast met de onwaarschijnlijke flater van Delano Burgzorg later in de wedstrijd. Voor een leeg doel werkte de aanvaller de bal tegen de lat.

Koelbloedig

Dario Van den Buijs deed ook een duit in het zakje door zich onhandig breed te maken, waarna hij de bal tegen zijn hand kreeg. Clint Leemans benutte de toegekende strafschop namens RKC koelbloedig, waarna Anas Tahiri de marge zelfs verdubbelde met een doffe knal.

Clint Leemans viert zijn benutte strafschop, met teleurgestelde Heraclieden op de achtergrond Pro Shots

De bezoekers op hun beurt boden Van den Buijs de gelegenheid om vanuit een corner ongehinderd zijn fout goed te maken en een paar minuten later werd Silvester van der Water slap aangepakt. Vlak na rust zette de buitenspeler het veel sterkere Heracles met zijn tweede van de middag op voorsprong, na een overstapje van Dessers.

De thuisclub kreeg kans op kans om de score verder op te voeren, uiteindelijk was het Burgzorg die de frustratie van zijn eerdere misser van zich af speelde met een geplaatst schot in de verre hoek.

Heracles-trainer Frank Wormuth toonde zich na afloop zeer tevreden over zijn van PSV gehuurde middenvelder Mauro Junior. Bekijk hieronder zijn reactie. Ook gaat spits Heracles-spits Cyriel Dessers in op zijn selectie voor het Nigeriaanse nationale elftal.

'Als we Mauro Junior teruggeven aan PSV, dan hebben ze een topspeler'

Heracles houdt vanaf de achtste plaats uitzicht op de play-offs voor Europees voetbal, RKC staat met nog acht duels te gaan al elf punten achter op een plek die recht geeft op nog een jaar eredivisievoetbal.

Statistieken Heracles Almelo-RKC Waalwijk

STER reclame