Pro Shots
NOS SportAangepast

Kamminga perplex na zesde tijd ooit op 200 school: 'Gaat mijn pet te boven'

Zwemmer Arno Kamminga groeit in razend tempo uit tot een absolute wereldtopper. Bij de Diamond Speedo Race in Antwerpen heeft hij op de 200 meter schoolslag de zesde tijd ooit neergezet: 2.07,18.

Het is de achttiende keer in zes maanden dat Kamminga een Nederlands record zwemt. "Een geweldig weekend, ik heb dit niet zien aankomen. Op de 100 meter ging het al superhard en dan nu op de 200. Sneller dan de winnende tijd bij de Spelen in Rio. Dit gaat mijn pet te boven."

Ook twee records op 100 schoolslag

In Antwerpen verbeterde Kamminga in de series met 2.07,54 ook al zijn oude nationale record op de 200 meter. En zaterdag had hij zijn nationale record op de 100 meter schoolslag ook al twee keer aangescherpt.

De 24-jarige Katwijker staat met zijn tijden nu eerste op de wereldranglijst van de 100 en 200 meter schoolslag dit seizoen. En dat terwijl de Spelen over een paar maanden beginnen. "Ik geloof het nog niet helemaal", laat hij weten.

"De afgelopen drie weken hebben we een geweldige trainingsstage gehad in Stellenbosch in Zuid-Afrika. Maar dat ik dit niveau laat zien, dat gaat alles te boven. Dit geeft me heel veel vertrouwen voor de komende tijd."

Tweevoudig Europees kampioen

Al in december had Kamminga laten zien de weg naar de internationale top te zijn ingeslagen. Bij de EK kortebaan zegevierde hij toen op zowel de 100 meter als 200 meter schoolslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl