Herlings schrijft ook MXGP Valkenswaard op zijn naam Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft in het nog prille MXGP-seizoen de tweede overwinning op rij geboekt. De KTM-coureur won in Valkenswaard de tweede manche, na een tweede plek in de eerste manche. In totaal zegevierde hij voor de negende keer in Brabant.

Herlings behaalde op het modderige en loodzware circuit zijn 88ste GP-zege door Tim Gajser achter zich te laten. De Sloveense wereldkampioen kwam, inclusief val, met een achterstand van 22 seconden over de finish.

Tijdens de eerste manche waren de rollen nog omgedraaid. Herlings, die vorige week ook al de beste was in het Zuid-Engelse Matterley Basin, startte vanaf plek twee, viel na de start een positie terug, maar nestelde zich uiteindelijk weer op de tweede plaats, achter Gajser.

Herlings 'knalt van eerste tot laatste ronde' in Valkenswaard

Omdat de tweede manche beslissend is voor de einduitslag, mocht Herlings de dagoverwinning vieren met het thuispubliek. "Twee uit twee, prachtig", reageerde de Brabander, doelend op zijn tweede overwinning in evenveel MXGP's-wedstrijden.

"Ik begon een beetje moeilijk in de eerste manche, dus besloot ik mezelf te sparen voor de tweede. Daarin heb ik geknald van de eerste tot de laatste ronde en weten te winnen."

Tweestrijd Herlings-Gajser

Herlings voert het klassement nu aan met 94 punten, gevolgd door Gajser met 85 punten. Het is nog vroeg in het seizoen, maar als de voortekenen niet bedriegen lijkt de strijd om de algehele MXGP-titel uit te draaien op een tweestrijd tussen beiden.

"Daar ziet het nu wel naar uit", zei Herlings. "Maar wie weet, er kan nog veel in de overige achttien wedstrijden gebeuren. Blessures spelen een grote rol in onze sport."

Wat Herlings liet zien in Valkenswaard zag er goed uit. Is hij weer helemaal terug, na een lange afwezigheid vanwege blessures? "Helemaal, helemaal... dat zal ik niet zeggen", aldus Herlings.

"Ik ben bijna een jaar uit de roulatie geweest, vorig seizoen. Dat voel je toch wel. Dus het is mijn doel om zo veel mogelijk wedstrijden te rijden."

Glenn Coldenhoff eindigde als zevende in Valkenswaard, na een negende positie in de eerste manche.

STER reclame