Grot loodst Vitesse langs FC Twente

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Twente

Vitesse heeft na twee nederlagen op rij weer eens gewonnen. In Arnhem werd FC Twente, dat nu drie keer op rij heeft verloren, met 1-0 verslagen.

Na tien minuten kopte Nouha Dicko namens de thuisploeg op de paal en kort daarna raakte Noa Lang aan de overkant de paal.

In het vervolg viel er echter lange tijd weinig te genieten. Het duel raakte maar niet uit de eerste versnelling.

Twintig minuten voor tijd zette Jay-Roy Grot plotseling de turbo aan. De aanvaller stormde van eigen helft naar voren, omspeelde handig twee verdedigers en schoot hard binnen.

Twente beklaagde zich bij de scheidsrechter, omdat er een overtreding van Tim Matavz op Peet Bijen aan vooraf zou zijn gegaan, maar het doelpunt bleef staan.

Voor Grot was het feest van korte duur. Hij raakte geblesseerd bij zijn actie en moest direct daarna richting de kleedkamers, maar de buit voor Vitesse was binnen.